محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 11
  • بازدید دیروز : 45
  • بازدید کل : 16217
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

تفسیر نقاشی آدمک


در تفسیر نقاشی آدمک بهتر است که افراد مبتدی در مرحله نخست ویژگی های نقاشی را از جنبه های مختلف مشخص کنند و نتایج به دست آمده را در ورقه نمره گذاری یادداشت کنند و سپس براساس ضوابطی که در قسمت های بعد مشخص خواهند شد به تفسیر بپردازند . اما افراد متبحر و با تجربه می توانند مستقیماً نشانه ها را تفسیر کنند . لازم است که همواره جنبه های تحولی نقاشی یا ویژگی های نقاشی هر سن در نظر گرفته شود چون یک نشانه که در سن معینی بهنجار است برای کودکی که چند سال بزرگتر است بهنجار محسوب نمی شود و بالاخره علیرغم آن که به هنگام تفسیر نقاشی ، اغلب مطابقت بین نشانه ها مشخص می شود ، اما گاهی نیز با تناقض هایی مواجه می شویم که باید در تفسیر اولیه تجدید نظر کنیم . برخی از نشانه ها که براساس تحلیل نقاش به دست می آیند نشانه وضع روانی خاص ، تثبیت مشخص و حتی یک اختلال روانی هستند ، طرح یک تشخیص براساس این داده ها ، ظریف ترین کار روانشناس است .
در این مقاله به بررسی تفسیر نقاشی آدمک شامل محل ترسیم آدمک ، ابعاد آدمک و نسبت ها ، خطوط ترسیمی ، موضع آدمک و قرینه سازی ، حالت و حرکت ، رنگ ، شخصیت دهی به آدمک ، حالت صورت و پیرامون آدمک می پردازیم .

 

 

نقاشی آدمک در گوشه های صفحه نادرتر و ناهنجار تر از نقاشی آن در نواحی کناره میانی است .

 

تفسیر نقاشی آدمک

روش تفسیر نقاشی آدمک شامل محل ترسیم آدمک ، ابعاد آدمک و نسبت ها ، خطوط ترسیمی ، موضع آدمک و قرینه سازی ، حالت و حرکت ، رنگ ، شخصیت دهی به آدمک ، حالت صورت و پیرامون آدمک است .

  • محل ترسیم آدمک

  • ابعاد آدمک و نسبت ها

  • خطوط ترسیمی

  • موضع آدمک و قرینه سازی

  • حالت و حرکت

  • رنگ

  • شخصیت دهی به آدمک

  • حالت صورت

  • پیرامون آدمک

در ادامه مقاله به صورت کامل تری در مورد شیوه تفسیر نقاشی آدمک توضیح داده می شود .

 

 

 

 

 

محل ترسیم آدمک

در محل ترسیم آدمک ورقه کاغذ ( به ابعاد 5/29 * 21 سانتی متر ) را با ترسیم دو خط افقی و دو خط عمودی به 9 ناحیه که دارای سطح مساوی هستند تقسیم کرده وضع ناحیه مرکزی آدمک ترسیم شده را نسبت به این نواحی مشخص می کنیم . نقاشی آدمک در گوشه های صفحه نادرتر و ناهنجار تر از نقاشی آن در نواحی کناره میانی است .
برای متن کامل مقاله روی محل ترسیم آدمک کلیک کنید .

 

 

حالت صورت آدمک نشان دهنده احساسات خاص نقاش است .

 

ابعاد آدمک و نسبت ها

در مورد ابعاد آدمک و نسبت ها نتایج تحقیقی که در مورد کودکان ایرانی انجام شد نشان می دهد که میانگین قد آدمک از 5 تا 12 سالگی ، در دختران 37 درصد و در پسران 30درصد افزایش یافته است . برای تعیین چگونگی تحول نسبت ها بر مبنای سن ، در ازی بازوها و ساق ها را با درازی تنه در رابطه گذاشت . به طور کلی ، میانگین نسبت بازوها و ساق ها به تنه براساس سن تغییر نمی کند . در مورد نسبت ها بازوها میانگین مساوی 1/5 است .
برای متن کامل مقاله روی ابعاد آدمک و نسبت ها کلیک کنید .

 

خطوط ترسیمی

چگونگی حرکت دست در نقاشی می تواند آشکار کننده مهارت حرکتی ، کنترل عصب شناختی و حتی آسیب شناسی مغزی باشد . براساس بررسی شیوه نقاشی خطوط ترسیمی شامل منحنی ها و زوایا ، چگونگی تنظیم فشار بر کاغذ و تحقق قرینه ها می توان بی مهارتی حرکتی و عضوی آزمودنی را مشخص کرد . اما خطوط نقاشی شده نشانه حالات هیجانی آزمودنی نیز هستند .
برای متن کامل مقاله روی خطوط ترسیمی کلیک کنید .

 

موضع آدمک در صفحه و قرینه سازی

در آغاز کودک نمی تواند موضع آدمک خود را نسبت به صفحه به درستی تنظیم کند و اغلب آدمک را به صورت مایل می کشد . سپس کودک بالا و پایین را تشخیص می دهد و از سن 5 سالگی حداقل 75 درصد کودکان ( پسر و دختر ) نقاشی خود را به صورت عمودی می کشند ، به همین علت خطوط ترسیم شده همراه با بی مهارتی بوده و اغلب نامساوی هستند .
برای متن کامل مقاله روی موضع آدمک در صفحه و قرینه سازی کلیک کنید .

 

حالت و حرکت

اغلب کودکان آدمک خود را به صورت ایستاده و تمام رخ نقاشی می کنند . در نمونه ای که در این پژوهش مورد آزمایش قرار گرفته است در هیچ سنی فراوانی ترسم آدمک به صورت نی مرخ از 10 درصد تجاوز نکرده و بیشترین فراوانی در کودکان 11 و 12 ساله به دست آمده است . براساس نظر زازو ، در راست دستان ، جهت نیم رخ به طرف چپ و در چپ دستان به سمت راست است . به همین علت در 30 درصد از راست دستان نیز نیم رخ به طرف راست جهت دارد .
برای متن کامل مقاله روی حالت و حرکت در ترسیم آدمک کلیک کنید .

 

رنگ

در روش اجرای آزمون نقاشی آزمودنی یا کودک می توانند در این تست از هفت رنگ متفاوت استفاده کند ( قرمز ، آبی ، سبز ، زرد ، بنفش ، قهوه ای و سیاه ) استفاده کند . بررسی رنگ در تست ترسیم آدمک را می توان با بررسی رنگ در آزمون رورشاخ شبیه دانست . انتخاب رنگ ها ، تعداد آن ها ، شدت رنگ آمیزی ، استفاده خطی یا یکسره از رنگ ، گسترده و محل سطوح رنگی و هم چنین واقع نگری رنگ ها باید در نظر گرفته شوند .
برای متن کامل مقاله روی تفسیر رنگ در ترسیم آدمک کلیک کنید .

 

شخصیت دهی به آدمک

در شخصیت دهی به آدمک سن ، جنس و هویت آدمک بررسی می شود . از دیدگاه اغلب روانشناسان ، سن آدمک نقاشی شده معمولاً با سن نقاش هماهنگ است . تفاوت قائل شدن جنس در نقاشی کودکان کم سن بسیار مشکل است . منظور از وجود هویت در ترسیم این است که آدمک دقیقاً معرف شخص معینی باشد ( مثل سر باز ، باغبان ، سرخپوست و جز آن ) . هویت آدمک فقط در سنین بالاتر مشخص می گردد ولی اگر در کودکان کم سن تر مشاهده شود ، نشانه خیالبافی گسترده آنان است .
برای متن کامل مقاله روی شخصیت دهی به آدمک کلیک کنید .

 

حالت صورت آدمک

وقتی به بررسی یک ردیف نقاشی می پردازیم متوجه می شویم که برخی از آن ها واجد احساس اند و به نظر می رسد که آدمک ها می خواهند چیزی بگویند یا فکر و احساسی را نشان دهند . روانشناسان معمولاً در این مورد اتفاق نظر دارند که حالت صورت آدمک نشان دهنده بازخوردهای عمیق و احساسات خاص نقاش است .
برای متن کامل مقاله روی حالت صورت آدمک کلیک کنید .

 

پیرامون آدمک

به طور متوسط پیرامون آدمک در نقاشی 21 درصد از پسرها و 24 درصد از دخترها ، با اشیا و مناظری نقاشی می شود ، وجود عوامل پیرامونی در اطراف آدمک با افزایش سن کم می شود . عوامل پیرامونی که توسط کودکان کم سن تر ترسیم می شوند یا جنبه تزئینی دارند یا آن که کودک با کشیدن خطوطی که معنای خاصی ندارند صفحه را پر می کند و یا بالاخره ، به تکرار کم و بیش موفق نخستین آدمک خود می پردازد و انگار که می خواهد از ترس خلاء ، انزوا و یا برای جلب رضات آزمایشگر ، صفحه را پر می کند . در صورتی که پیرامون آدمک پس از سن 10 سالگی مشاهده شود ، می توان آن را نشانه ناایمنی و وجود خیالبافی خیلی زیاد در کودک دانست . از شش سالگی به بعد ، عوامل پیرامونی مشخص تر می شوند و بیشتر کودکان به ترسیم منظره هایی می پردازند که می توان آن ها را براساس شیوه معمول تعبیر رمزها ( بر طبق نظر روانشناسانی مانند یونگ ، با شلار ، گیلبر ، و ... ) تفسیر کرد .

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- تفسیر نقاشی آدمک چگونه است؟

روش تفسیر نقاشی آدمک شامل محل ترسیم آدمک ، ابعاد آدمک و نسبت ها و سایر مواردی است که در متن مقاله مطرح شده است.​



2- محل ترسیم آدمک چگونه است؟

نقاشی آدمک در گوشه های صفحه نادرتر و ناهنجار تر از نقاشی آن در نواحی کناره میانی است که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- ابعاد آدمک و نسبت ها چگونه است؟

در مورد ابعاد آدمک و نسبت ها نتایج تحقیقی که در مورد کودکان ایرانی انجام شد نتایجی داشت که در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : تفسیر نقاشی آدمک

انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

هفته نوزدهم بارداری


با ورود به سه ماهه دوم بارداری خانم ها بیش از گذشته با حاملگی سازگار می شود . جنین در هفته نوزدهم بارداری به رشد خود ادامه می دهد : سر آن بزرگ تر می شود و بدن آن به سرعت سلول های جدیدی را که مسئول سیستم عضلانی اسکلتی هستند ، تولید می کند . جنین هم چنین پاها و انگشت های کوچکش را حرکت می دهد . و به تدریج شروع به گرفتن اشکال طبیعی خود می کند . در هفته 19 بارداری ، حرکت جنین در داخل شکم قابل توجه می شود . البته ، برخی از زنان زودتر از دیگران حرکات را احساس می کنند . این حرکات کوچک ، در ابتدا بیشتر شبیه به ضربه و یا لرزش و یا حتی گاز است ، اما در هفته های آینده حرکات قوی تر می شوند .


در این مقاله به بررسی هفته نوزدهم بارداری شامل علائم بارداری در هفته نوزدهم یا وضعیت مادر در هفته نوزدهم بارداری ، وضعیت جنین در هفته نوزدهم حاملگی و تغذیه در هفته نوزدهم حاملگی می پردازیم .

 

اضافه وزن در هفته نوزده حاملگی باید بین 3 تا 6 کیلوگرم باشد .

 

علائم بارداری در هفته نوزدهم یا وضعیت مادر در هفته نوزدهم بارداری

علائم بارداری در هفته نوزدهم یا وضعیت مادر در هفته نوزدهم بارداری این است که افزایش وزن یکی از مهم ترین مسائل در هفته های بارداری است . افزایش وزن باید متناسب باشد . افزایش بیش از حد به علت مشکلاتی مانند پره اکلامپسی است و عدم توانایی در افزایش وزن ممکن است به علت نرسیدن مواد مغذی کافی به جنین باشد . اضافه وزن در هفته نوزده حاملگی باید بین 3 تا 6 کیلوگرم باشد . فشار ماهیچه های رحم به بدن که به خاطر فشار جنین است باعث درد های شدیدی در یک یا دو طرف شکم و لگن زن باردار می شود و در دوره بارداری طبیعی است . برای آسیب نرسیدن به سلامتی خود و رشد جنین ، زن باردار باید به میزان کافی ویتامین C و آهن مصرف کند .

 

 

 

 

 

وضعیت جنین در هفته نوزدهم حاملگی

وضعیت جنین در هفته نوزدهم حاملگی این است که اندازه جنین حدود 15.3 سانتی متر است و در حدود 240 گرم وزن دارد و تقریبا به‌اندازه یک انبه است . دست ها و پاهای جنین در وضعیت مناسبی قرار دارند ، کلیه های او ادرار تولید می کنند و موهای او در حال رشد هستند . با این که چشمان او بسته هستند او می تواند عضلات تازه‌اش را باز کند . در هفته 19 بارداری جایگاه چشم و گوش جنین نهایی شده است . مغز قسمت های ویژه ای برای چشایی ، بویایی ، شنوایی ، لامسه و بینایی ایجاد می کند .

 

تغذیه در هفته نوزدهم حاملگی

بهتر است تغذیه در هفته نوزدهم حاملگی به صورت مصرف چربی ( چربی های اشباع شده ) و از چربی های جامد ( آن هایی که در دمای اتاق جامد هستند مانند چربی ، کره ، گوشت گاو ) استفاده شود چربی‌های گیاهی مانند روغن زیتون ، روغن سویا ، ، روغن بادام زمینی ، روغن ذرت ، آجیل و دانه‌ها ، غذاهای دریایی کم جیوه استفاده شود . هم چنین تخم مرغ به میزان متعادل مصرف شود .

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- علائم بارداری در هفته نوزدهم چیست؟

علائم بارداری در هفته نوزدهم یا وضعیت مادر در هفته نوزدهم بارداری این است که شاید دچار اضافه وزن شوید که در متن مقاله مطرح شده است.



2- وضعیت جنین در هفته نوزدهم حاملگی چیست؟

وضعیت جنین در هفته نوزدهم حاملگی این است که اندازه جنین حدود 15.3 سانتی متر است که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- تغذیه مناسب در هفته نوزدهم حاملگی چیست؟

بهتر است تغذیه در هفته نوزدهم حاملگی به صورت مصرف چربی استفاده شود که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : هفته نوزدهم بارداری

انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

زنان و مردان هنگام عصبانیت چه چیزی نیاز دارند


زنان و مردان نیازهای متفاوتی دارند و با توجه به روحیاتی که که دارند در زمان فشار روانی و عصبانیت واکنش های مختلفی از خود بروز می دهند ؛ زنان در هنگام فشار روانی سعی می کنند احساسات خود را تغییر بدهند تا تنش کمتر شود و مردان نیز سعی می کنند موقعیت را تغییر بدهند . همانطور که واکنش های زنان و مردان در مقابله با فشار روانی متفاوت است نیازهای آنها نیز فرق دارند ؛ اگر زنان در هنگام عصبانیت سراغ کند و کاو احساساتشان می روند به این دلیل است که نیازهای متفاوتی از مردان دارند . در ادامه این مقاله به پاسخ به این سوال می پردازیم که زنان و مردان هنگام عصبانیت چه چیزی نیاز دارند ؟

 

مردان به هنگام عصبانیت به چه چیزی نیاز دارند

هنگامی که مردی در یک موقعیت تنش زا و فشار زا قرار می گیرد نیاز به فرصت و مجالی دارد که موضوع را دوباره بررسی کند و درک کند چه اتفاقی افتاده است و چگونه می تواند آن را حل کند . بعد از این بررسی احساس بهتری را تجربه می کند و می تواند درباره دلیل به وجود آمدن آن صحبت کند . او می تواند برای اشتباهاتش جوابی پیدا کند این موقعیت باعث می شود که مرد طبیعت مردانه اش را سرکوب نکند و سعی نکند آن را تغییر بدهد . مردان تا هنگامی که راه دیگری برای جلوگیری از اشتباه پیش آمده پیدا نکنند به اشتباه خود اعتراف نمی کنند .

 

 

 

 

 

زنان به هنگام عصبانیت به چه چیزی نیاز دارند

زنان در هنگام عصبانیت و ناراحتی نیاز دارند احساسات خود را از طریق صحبت کردن بیان کنند و اگر نتوانند اینکار را انجام دهند ناراحت و آزرده می شوند . زنان به مدت زمان زیادی نیاز دارند تا به حالت اولیه خود برگردند و احساس اعتماد به نفس و دوست داشتنی بودن کنند . در این هنگام زنان دوست دارند از سوی همسرشان مورد محبت و احترام قرار گیرندو همسرشان خواسته هایشان را درک کند . مردان در این موقعیت ها اکثرا به قضاوت کردن در مورد زنانشان می پردازند ، او را سرزنش کرده و به حرف هایش گوش نمی دهند . زمانی که مردان متوجه می شوند همسر خود را پند و اندرز داده اند و ناخواسته او را از خود رنجانده و ناراحت کرده اند ابراز علاقه واحترام می کنند .
به طور کلی در یک کلام باید در پاسخ به سوال زنان و مردان هنگام عصبانیت چه چیزی نیاز دارند ؟ گفت که مردان در هنگام عصبانیت نیاز به فرصتی دارند که درباره مشکل فکرکرده و بررسی اش کنند ولی زنان در هنگام عصبانیت و تنش به دنبال این هستند با کسی حرف بزنند تا اول تخلیه هیجانی شوندو بعد به موضوع بپردازند .

 

 

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ مردان به هنگام عصبانیت به چه چیزی نیاز دارند؟

✔️ هنگامی که مردی در یک موقعیت تنش زا و فشار زا قرار می گیرد نیاز به فرصت و مجالی دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.

 

 

2- ✔️ زنان به هنگام عصبانیت به چه چیزی نیاز دارند

✔️ زنان در هنگام عصبانیت و ناراحتی نیاز دارند احساسات خود را از طریقی بیان کنند که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

 

 

3- ✔️ آیا زنان و مردان زمان عصبانیت واکنش یکسان دارند؟

✔️ زنان و مردان نیازهای متفاوتی دارند و زمان عصبانیت متفاوت عمل می کنند که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : زنان و مردان هنگام عصبانیت چه چیزی نیاز دارند

انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

مقدمات از شیر گرفتن کودکان


همانطور که می دانید بهترین تغذیه کودکان تا دو سالگی شیر مادر است ولی بعد از آن کودک باید از شیر گرفته شود و غذا بخورد . نحوه از شیر گرفتن کودکان بسیار اهمیت دارد زیرا شیر خوردن یکی لذت های کودک است که الان دارید آن را می گیرید و اگر این کار را درست انجام ندهید اثرات منفی روی کودک خواهد داشت ولی قبل از اینکه کودک را از شیر بگیرید باید مقدمات آن را انجام دهید و کودک را آماده کنید . در واقع از شیر گرفتن صحیح فرآیندی است که مقدمات آن از شش ماهگی یا زمانی که کودک شروع به دریافت غذای کمکی می کند باید شروع شود و این تغییر به قدری تدریجی باشد که کودک دچار فشار روانی نشود . در ادامه این مقاله به بیان مقدمات از شیر گرفتن کودکان می پردازیم .



آشنا کردن کودک با قاشق و غذا

یکی از مقدمات از شیر گرفتن کودکان آشنا کردن کودکان با قاشق و نحوه استفاده از آن است . مادر باید از همان ابتدا غذا را با قاشق به وی بدهد تا کودک که تا الان فقط تجربه مکیدن داشته اکنون تجربه غذا خوردن با قاشق را نیز به دست بیاورد . برای اینکه این تجربه را برای کودک خوشایند کنید می توانید زمان غذا دادن از یک سفره یا زیرانداز استفاده کنید و زمانی که کودک تمایل داشت به او قاشق بدهید ؛ فایده این کار این است که کودکی که برای اولین بار با قاشق به عنوان وسیله ای نا آشنا رو به رو می شود احساس خوبی نسبت به آن پیدا می کند . واضح است که کودک در این سن خودش نمی تواند با قاشق غذا بخورد ولی بچه های 6 ماهه در حال کشف دنیای اطراف خود هستند و نیاز دارند این فرصت به انها داده شود تا تمرین کنند که چطور می توانند قاشق را به سمت غذا برده و به دهان نزدیک کنند . روشن است که اگر مادر اضطراب یا وسواس داشته باشد نمی تواند به کودک خود چنین فرصتی بدهد ولی هر تجربه ای بهایی دارد و اگر مادر می خواهد فرزندش فرصت تجربه کردن داشته باشد باید صبور باشد و از ریختن غذا روی لباسش هراسی نداشته باشد .

 

 

 

 

 

نحوه غذا دادن به کودک

نحوه غذا دادن به کودک در از شیر گرفتن او تاثیر زیادی دارد . گاهی مادر برای غذا دادن به کودک عجله دارد یا آنقدر حوصله ندارد که به کودک فرصت تمرین بدهد و سیر کردن او مهم ترین هدف است حتی گاهی در سنین بالاتر که کودک می تواند غذا بخورد برخی مادران از همزن و آسیاب استفاده کرده و غذا را له می کنند تا کودک آسان تر بخورد ولی با این کار باعث صدمه خوردن عمل جویدن کودک می شود .
باید توجه داشت که غذا خوردن نیز یکی از حلقه های ارتباطی میان مادر و کودک است و هر گونه اجباری برای غذا خوردن بر رابطه مادر و کودک تاثیر خواهد گذاشت . مادر نباید نگران مقدار غذایی که کودک می خورد باشد بلکه مهم تر از آن تمایل کودک به غذا خوردن است او باید احساس کند مادر به خواسته و میل او بیش از جسمش بها می دهد .
نکته مهم دیگر این است که برنامه غذایی کودک باید منظم باشد و وعده های غذایی اصلی تا حد امکان به موقع آماده باشند و فقط بین وعده های اصلی به کودک شیر داده شود ؛ زمانی که مادر غذا را به موقع اماده نکرده و کودک گرسنه است طبیعی است که کودک نمی تواند انتظار را تحمل کند و در این مواقع مکیدن کار ساده تری است و دیگر حاضر نیست با قاشق غذا بخورد . بنابراین شیوه صحیح این است که کودک در وعده های اصلی غذا بخورد و شیر در میان وعده به او داده شود .

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ مقدمات از شیر گرفتن کودکان چیست؟

✔️​ نحوه از شیر گرفتن کودکان بسیار اهمیت دارد زیرا شیر خوردن یکی لذت های کودک است که در متن مقاله مطرح شده است.



2- ✔️ آشنا کردن کودک با قاشق و غذا چگونه است؟

✔️ یکی از مقدمات از شیر گرفتن کودکان آشنا کردن کودکان با قاشق و نحوه استفاده از آن است که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- ✔️ نحوه غذا دادن به کودک چگونه است؟

✔️ گاهی مادر برای غذا دادن به کودک عجله دارد یا آنقدر حوصله ندارد که به کودک فرصت تمرین بدهد که در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : مقدمات از شیر گرفتن کودکان

انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی


دلایل زیادی برای رفتن دانشجویان به شهر ها و کشورهای دیگر و انتخاب این مناطق برای درس خواندن وجود دارد مانند گرفتن مدرک تحصیلی ، کسب تخصص و مهارت آکادمیک ، شناخت یک فرهنگ دیگر و یا افزایش رشد شخصیت است . معمولاً دلیل نهایی ، ترکیبی از این ها است . برخی از دانشجویان قبل از رسیدن به فرهنگ دیگر ، اطلاعات زیادی از مقصد دارند و برخی دیگر ندارد ، صرف نظر از دلیل آمدن و میزان اطلاعات تقریباً همه دانشجویان باید یک دوره سازگاری را بگذرانند . تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی زیاد است به همین علت در این مقاله به بررسی تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی شامل مراحل متداول سازگاری با یک فرهنگ جدید ، دلایل دشوار شدن سازگاری ، نشانه های تنش ناشی از سازگاری ، راه های کمک کننده برای کنار آمدن با تنش سازگاری فرهنگی و نتایج مثبت می پردازیم .

 



تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی

مراحل چالش فرهنگی در دانشجویان غیر بومی شامل موارد زیر است :

  • مراحل متداول سازگاری با یک فرهنگ جدید

  • دلایل دشوار شدن سازگاری

  • نشانه های تنش ناشی از سازگاری

  • راه های کمک کننده برای کنار آمدن با تنش سازگاری فرهنگی

  • نتایج مثبت

در ادامه مقاله به صورت کامل تری در مورد تفاوت فرهنگ در دانشجویان غیر بومی توضیح داده می شود .

 

 

 

 

 

 

مراحل متداول سازگاری با یک فرهنگ جدید

سازگاری با فرهنگ جدید یک فرآیند طبیعی است . تعدادی از مراحل این فرآیند شناخته شده اند و به عنوان راهنما کاربرد دارند . هر چند ، با توجه به تفاوت های فردی ، همه افراد همه مراحل را تجربه نمی کنند و هر مرحله ممکن است برای هر فرد مدت زمان متفاوتی داشته باشد .
برای متن کامل مقاله روی مراحل متداول سازگاری با یک فرهنگ جدید در دانشجویان غیر بومی کلیک کنید .

 

 

دلایل دشوار شدن سازگاری

عوامل زیادی می تواند فرآیند سازگاری با یک فرهنگ جدید را به چالش بکشد . برخی از عوامل متداول دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی عبارتند از تغییر ، فقدان ، تفاوت در ارزش ها ، انتظارات ، مهارت های اجتماعی ، قدرت پذیرش کشور و یا شهر میزبان .
برای متن کامل مقاله روی دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی می پردازیم .

 

نشانه های تنش ناشی از سازگاری

برای افرادی که در یک فرهنگ متفاوت زندگی می کنند ، احساس گاه به گاه ناراحتی ، تنهایی و دلتنگی برای فرهنگ مادری ، دوستان و خانواده طبیعی است ، در واقع نشانه های تنش ناشی از سازگاری نشان می دهند . برخی اوقات استرس حاصل از سازگاری می تواند به مرحله ای برسد که نیازمند توجه خاص باشد .

 

راه های کمک کننده برای کنار آمدن با تنش سازگاری فرهنگی

موارد زیادی می تواند در طول فرآیند سازگاری درگیر باشند . موارد مختلف برای افراد متفاوت مفید است و معمولاً ترکیب آن ها کارایی بیشتری دارد . سه حوزه ای که بیشترین سودمندی را در حل و فصل مشکل سازگاری دارند ، عبارتند از مهارت های تحصیلی ، مهارت های اجتماعی و حمایت احساسی مناسب .
برای متن کامل مقاله روی راه های کمک کننده برای کنار آمدن با تنش سازگاری فرهنگی در دانشجویان غیر بومی کلیک کنید .

 

نتایج مثبت

در حالی که فرآیند سازگاری می تواند چالش برانگیز باشد جنبه های مثبت زیادی هم دارد . دانشجویان غیر بومی که در گیر فرآیند سازگاری می شوند رشد فردی ، انعطاف و بصیرت بیشتری کسب می کنند و در برابر تجربیات آینده سازگارتر خواهند بود . سازگاری فرهنگی به طور کلی منجر به جهان بینی غنی تر و گسترده تر می شود که فرد اجازه می دهد که بهترین بخش های فرهنگ های مختلف را استخراج کند .

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

✔️ برخی از دانشجویان قبل از رسیدن به فرهنگ دیگر، اطلاعات زیادی از مقصد دارند و برخی دیگر ندارد که در متن مقاله مشکلات آن شرح داده شده است.



2- ✔️ مراحل چالش فرهنگی در دانشجویان غیر بومی چیست؟

✔️​ مراحل چالش فرهنگی در دانشجویان غیر بومی شامل مراحل متداول سازگاری با یک فرهنگ جدید است که در متن مقاله مطرح شده است.



3- ✔️ دلایل دشوار شدن سازگاری چیست؟

✔️ عوامل زیادی می تواند فرآیند سازگاری با یک فرهنگ جدید را به چالش بکشد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی

انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

راه حل هایی برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند


یکی از راه های کاهش فشار ناشی از کارهایی که بر دوش افراد است ، یا راه حل برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند واگذاری مسئولیت به دیگران می باشد . محول کردن برخی مسئولیت ها به دیگران نشان می دهد که فرد می داند که نمی تواند همه کار را خودش به تنهایی انجام دهد . آن هایی که بلد نیستند کاری را به دیگران واگذار کنند در تکالیف ناتمام غرق می شوند ، تحت استرس قرار می گیرند ، کمتر سازنده خواهند بود و به دلیل انتظارات بالا از خود و دیگران ، منزوی می شوند . شاید بهتر باشد به جای این که فرد از خود بپرسد چه کسی بهتر از همه عمل خواهد کرد یا مسئولیت پذیر است ؟ ( سوالی که احتمالا جوابش « خودم » خواهد بود ) ، از خود بپرسید چه کسی می تواند این کار را بالاخره یک جوری انجام دهد ؟ ( سوالی که جوابش احتمالا چنین خواهد بود « من که نه » ) . وقتی کاری به دیگری واگذار می شود ، طرفین باید مطمئن شوند که کاملاً می دانند چه کاری باید انجام شود و سقف زمانی انجام آن چه زمانی است . در طول زمان ، انجام کار باید در مقاطعی وارسی شود .
در این مقاله به بررسی راه حل هایی برای افرادی که همیشه وقت کم می آورندشامل شناسایی محدویت ها ، هدف گذاری و ارزش گذاری فعالیت ها می پردازیم .

 

 

یک راه حل برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند واگذاری مسئولیت به دیگران است .

 

راه حل هایی برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند

توصیه می شود اگر افراد همیشه احساس می کنند وقت کم می آورند به موارد زیر توجه کنند :

  • محدودیت ها را بسنجند و سپس بگویند : « نه »

  • هدف گذاری

  • ارزش گذاری فعالیت ها

در ادامه مقاله به صورت کامل تری در مورد راهکارهایی برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند می پردازیم .

 

 

 

 

 

 

محدودیت ها را بسنجند و سپس بگویند : « نه »

محدودیت یعنی این که فرد مسئولیت زمان و فضای خود را به عهده بگیرد ولی در عین حال احساساتش را هم در نظر داشته باشد . محدودیت ها به انسان می گویند تا چه اندازه مسئول است ، توان او تا چه اندازه است و به دیگران نشان می دهد که فرد مایل به انجام یا پذیرش چه چیزی است . بدون تعیین محدودیت ها ، نه گفتن مشکل است و تنها باعث وارد آمدن استرس خارج از توان فردی می شود . اگر پس از تعریف محدودیت ها فرد هنوز هم نمی تواند نه بگوید توصیه می شود این راهبرد چهار مرحله ای را امتحان کند :

  • صبر کند و جلوی خود را بگیرد که بلافاصله جواب ندهد . در عوض بگوید : « اجازه بدهید که فردا به شما پاسخ می دهم » .

  • بهتر است فرد درخواستی که از او شده است را در مقایسه با ارزش ها و اهدافش سبک و سنگین کند . از خود بپرسد این درخواست چقدر با حوزه کنونی فعالیت های او هم خوان است . آیا انجام این درخواست مهم تر از آن چه که الان انجام می دهیم است ؟

  • مرحله بعد تصمیم گیری است .

  • در نهایت فرد باید پاسخ بدهد . اگر فرد می خواهد حرف نزند ، پاسخش را می نویسد . اگر می خواهد نه بگوید برای فرد مقابل توضیح می دهد که چطور به این نتیجه رسیده است و این نتیجه گیری را در چهارچوب اهداف و ارزش هایش برای فرد مقابل توضیح می دهد مثلاً می گوید : « من در حال حاضر اولویت های دیگری در زندگی ام دارم و در این شرایط اگر پیشنهاد شما را بپذیرم ، نمی توانم عملکرد مناسب و قابل قبولی داشته باشم » .

 

 

هدف گذاری

یک راه کاهش استرس ، هدف گذاری است . به افرادی توصیه می شود اهداف کوتاه مدت تعیین کرده و آن ها را اولویت بندی کند . این اضطراب در زمان امتحانات در دانشجویان به اوج می رسد و آن ها نمی داند از کجا شروع به درس خواندن کنند . یک راه مهار کردن زمانی که صرف کارهای مختلف و غیر ضروری می شود این است که فرد تمام کارهای خود را بنویسد ، اهدافش را روشن کند و آن ها را در دسته های زیر بگنجاند :

  • مهم و فوری ( تاثیر زیادی روی اطرافیانش دارد و باید فوراً انجام شود ) .

  • مهم و غیر فوری ( تاثیر زیادی روی اهداف دارد ولی لازم نیست که فوراً انجام شود ) .

  • فوری و غیر مهم ( تاثیر زیادی روی اهداف ندارد ولی فرد تحت فشار است که الان آن ها را انجام دهد ) .

  • غیر فوری و غیر مهم ( مشغله بی خود یا اتلاف وقت کارهایی که هیچ فایده ای ندارد یا نتیجه ای به بار نمی آورد ، ولی باعث می شود فرد احساس کند دارد کاری انجام می دهد و معمولاً زمانی اتفاق می افتد که فرد دارد از کارهای دیگر اجتناب می کند ) .

 

ارزش گذاری فعالیت ها

ارزش گذاری فعالیت هایی که هر فرد انجام می دهد یکی از راه های خوب تنظیم وقت است . یک راه خوب تصمیم گیری در مورد انجام هر کاری این است که فرد از خود بپرسد « اگر من این کار را کمتر انجام دهم آیا می توانم بدون این که نتیجه نهایی کارم ضایع شود وقتی را صرفه جویی کنم ؟ » مثلاً اگر کیفیت کارم را پایین بیاورم ، یا روش رسیدن به آن را تغییر دهم چه می شود ؟ اگر این کار را انجام ندهم چه می شود ؟ اولویت بندی ، زمانی آسان می شود که فرد ارزش هایش را در ذهنش داشته باشد .

خیلی از متخصصان معتقدند استرس با ارزش گذاری شروع می شود . فرد می تواند با نوشتن فهرستی از کیفیت هایی که در زندگی برایش مهم است آغاز کند مثلاً ماجراجویی ، ثروت ، امنیت ، کار ارزشمند ، کمک یا خدمت به دیگران ، دوستی و سپس به هر کدام از این ها در متن زندگی اش نگاه کند . یک راهکار این است که فرد 10 صفت را که دلش می خواهد دیگران او را به این گونه تعریف کنند فهرست کند ، سپس 10 صفت را که یک دوست برای توصیف وی به کار خواهد برد و 10صفت که یک دشمن ذکر خواهد کرد را نیز یادداشت کند . با مقایسه این فهرست ها فرد متوجه می شود که آیا ارزش های کنونی اش باید بازنگری شوند یا آیا صفتی در این فهرست هست که وی مایل است نباشد ؟ چنین ارزشیابی ای به فرد کمک می کند تا تحت شرایط استرس ، تصمیم گیری های دشوار یا انتخاب های سخت بتواند اولویت بندی کند .

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ راه حل هایی برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند چیست؟

✔️​ یکی از راه حل ها برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند واگذاری مسئولیت به دیگران است که در متن مقاله شرح داده شده است.



2- ✔️ نه گفتن برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند چه فایده ای دارد؟

✔️​ بدون تعیین محدودیت ها ، نه گفتن مشکل است که در متن مقاله برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند راهی ارائه شده است.



3- ✔️ هدف گذاری برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند چگونه است؟

✔️ به افرادی که همیشه وقت کم می آورند توصیه می شود اهداف کوتاه مدت تعیین کرده و آن ها را اولویت بندی کند که در متن مقاله مطرح شده است.

منبع : راه حل هایی برای افرادی که همیشه وقت کم می آورند

انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

نحوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی


همه ما در دوران های مختلف زندگی با مشکلات مالی درگیر می شویم ممکن است درآمد خانواده کم باشد و یا اگر مشغول کار هستید ممکن است به دلیل تغییر شغل بی پول شوید . شاید مشکلات مالی شما از این هم بدتر باشد : شاید خانواده ای دارید که باید از آن ها حمایت کنید و شاید هم تنها شغلی که می توانید داشته باشید که کفاف زندگی شما را نمی دهد . رو به رو شدن با مشکلات مالی در حقیقت به معنای کشف ارزش است : نه از آن ارزش افزودهای فروشنده ماهر به دست می آید بلکه ارزش های که زندگی شما را شکل می دهند و آن چه که شما را به خودتان دلبسته می کند . در این مقاله در مورد روش برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی مانند افزایش عزت نفس ، آرامش درونی ، گام برداری در جهت تحقق در راستای الزامات مالی ، تعیین کردن بودجه براساس واقعیت و اقتصادی بودن می پردازیم .

 

 

” بسیاری از مردم در هنگام شکست ، خود را خیلی مقصر می دانند در حالی که تنها سود خشم ، مجازات خود است . “

 

نحوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی

در مورد روش برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی می توان به افزایش عزت نفس ، آرامش درونی ، گام برداری در جهت تحقق در راستای الزامات مالی ، تعیین کردن بودجه براساس واقعیت و اقتصادی بودن اشاره کرد :

  • عزت نفس خود را افزایش دهید

  • آرامش درونی ایجاد کنید

  • در راستای تحقق الزامات مالی خود گام بردارید

  • بودجه خود را براساس واقعیت و ارزشهای تان تنظیم کنید

  • اقتصادی بودن را بیاموزید

در ادامه مقاله به صورت کامل تری در مورد شیوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی می پردازیم .

 

 

 

 

 

عزت نفس خود را افزایش دهید

نخستین وظیفه شما ، افزایش عزت نفس تان است نه افزایش در آمد ، باید روی باورهایتان کار کنید . خطر بزرگ و شایع ، بازنده دانستن خودتان است . هرچه بیشتر خودتان را سرزنش کنید بیشتر عصبانی می شوید بیشتر به خود انگاره تان خدشه وارد می شود . به تدریج فراموش می کنید که چه کارهای با ارزشی انجام داده اید و یا این که چه انسان دوست داشتنی و ارزش مندی هستید . بسیاری از مردم در هنگام شکست ، خود را خیلی مقصر می دانند در حالی که تنها سود خشم ، مجازات خود است . این سوالات را از خودتان بپرسید : آیا در برخی زمینه ها شکست خورده اید؟ از این شکست چه چیز های می توانید بیاموزید؟ آیا چیزی و یا کسی موجب شکست شما شده است ؟ چه تعریفی از پیروزی و شکست دارید ؟ آیا شما از جمله کسانی هستید که شکست های خود را به زیر ذره بین می برید و نقاط قوت خود را از داخل یک تلسکوپ می نگرند ؟ صبر کنید و آخرین باری که با انجام یک کار حس خوبی به شما دست داد و یا زمانی که کسی از شما تعریف کرد را ، به یاد بیاورید . فهرستی از این قبیل موقعیت ها تهیه کنید . وقتی دچار احساس ناخوشایندی می شوید ، یکی از این موارد را با صدای بلند برای خودتان بخوانید .

حتما بخوانید: تفاوت فرهنگی در دانشجویان غیر بومی

 

 

آرامش درونی ایجاد کنید

زمانی برای برقراری ارتباط با خود صرف کنید و آن چه را که در درونتان در حال اتفاق افتادن است کشف کنید . با خودتان مهربان باشید ، اجازه دهید احساسات جریحه دار شده شما اندکی آرام بگیرد ، بر روی دستیابی به آرامش درونی تمرکز کنید . دستیابی به آرامش زمان بر است ، باید حرکت موتور درون تان را کند کنید . شرایط بسیاری می توانند به حرکت این موتور سرعت بدهند : احساس بیچارگی و فقدان ، اضطراب و نگرانی در خصوص شغل بعدی ، نا امیدی در نوشتن روزمه کاری و نامه های اداری ، عصبانیت از کارفرمای قبلی ، خصومت نسبت به افرادی که دارای موقعیت های مالی خوب هستند . کند کردن حرکت این موتور یک وظیفه و هدیه غیر منتظره است . سعی کنید با افرادی که نزدیک شما هستند در مورد احساسات صحبت کنید . اگر تنهایی نمی تواند احساساتنان را مدیریت کنید ، لازم است از کمک های حرفه ای در این خصوص بهره بگیرید .

حتما بخوانید: مدیریت زمان در زندگی دانشجویی

در راستای تحقق الزامات مالی خود گام بردارید

اگر ناگهان درآمدتان افت کرد ، نترسید . بلافاصله به سراغ اقدامات نهایی مانند انصراف از تحصیل نروید . واکنش فوری شما باید استفاده از وام ، جستجوی کار و کمک گرفتن از دوستان باشد . لیستی از مخارج معمول خود را تهیه کنید : هزینه های اجاره خانه یا خوابگاه ، قسط ها ، قبض ها و هزینه های مربوط به تحصیل و درمان . دخل و خرج خود را بررسی کنید . هزینه هر مورد را بنویسید . مهم تر از همه این که بینند به چه کسی بدهکار هستید . سپس تصمیم بگیرید که آیا می توانید به تنهایی از عهده مشکلات برآیید و یا این که به کمک نیاز دارید . اگر نیاز به کمک دارید به نهادهای حمایتی موجود مراجعه کنید . مشاوران مرکز مشاوره نیز در تهیه برنامه ای برای غلبه بر مشکلات مالی به شما کمک می کنند و حس ناامیدی و بیچارگی تان را کم می کنند . آن ها به شما کمک می کنند تا مهارت ها و اصول عملی مدیریت مالی را یاد بگیرید . تماس گرفتن با افرادی که به آن ها بدهکار هستید نیز ضروری است . یک قرار ملاقات بگذارید و برای رسیدن به توافق با آن ها مذاکره کنید و هم چنین همه چیز را به صورت مکتوب در آورید .

 

بودجه خود را براساس واقعیت و ارزشهای تان تنظیم کنید

اساساً باید هزینه های ثابت خود را جمع زده و آن را از درآمد خود کم کنید . باقیمانده چیزی است که شما می توانید صرف موارد ضروری مانند غذا و بهداشت خود کنید . فهرستی از هزینه های خود تهیه و آن ها را اولویت بندی کنید . بررسی کنید که کدام هزینه معمول قابل حذف است ، و چگونه می توانید هر ماه مبلغی را به عنوان پس انداز و برای اهداف بلند مدت کنار بگذارید . شما باید میان آن چه می خواهید وآن چه نیاز دارید تفاوت قائل شوید .
بودجه بندی فراتر از حساب و کتاب است . مهم ترین وظیفه شما تعیین اولویت هایتان است : چه چیزهایی در زندگی برای شما و خانوادتان مهم تر هستند؟ شاید باید متوجه شوید که مبالغ زیادی را صرف خرید چیز هایی می کنید که به آن ها نیاز ندارید .

 

اقتصادی بودن را بیاموزید

چند مورد از مشخص ترین اقدامات اقتصادی که به ذهن می رسد ، رزو کردن ژتون غذا ، کاهش مصرف انرژی در منزل ، کم کردن تماس های تلفنی و پیامک ها است . برای پیدا کردن قیمت های مناسب تر ، به عمده فروش ها و حراجی ها مراجعه کنید . به دنبال تفریحات رایگان باشید و از حمل و نقل عمومی استفاده کنید .

حتما بخوانید: مقابله با استرس دانشجویی

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- نحوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی چیست؟

رو به رو شدن با مشکلات مالی در حقیقت به معنای کشف ارزش های زندگی است که در متن مقاله شرح داده شده است.



2- عزت نفس در نحوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی چگونه است؟

نخستین وظیفه شما در نحوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی افزایش عزت نفس تان است نه افزایش در آمد که در متن مقاله مطرح شده است.



3- ایجاد آرامش درونی برای برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی چیست؟

دستیابی به آرامش زمان بر است ، باید حرکت موتور درون تان را کند کنید که در متن مقاله توضیح آن به طور کامل ارائه شده است.

منبع : نحوه برخورد با مشکلات مالی در زندگی دانشجویی

انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

تفسیر کلی تست ترسیم آدمک


مقیاس تحول یافتگی در تست ترسیم آدمک ، امکان ارزشیابی سن عقلی ترسیم کننده را فراهم می کند . هم چنین بررسی مجموعه نقاشی و جزئیات آن ، کشف احساسات کودک ، مسائل عاطفی و حالات روانی وی را ممکن می کند . این جنبه فرافکن نقاشی آدمک را نمی توان نادیده گرفت حتی اگر امکان یک تشخیص مطلق را فراهم نکند ( برای دستیابی به یک تشخیص قابل اعتماد باید از فنون دیگر نیز استفاده کرد ) ، می تواند لااقل به یک ردیابی مفید و گاهی به یک پیش آگهی منجر می شود .
در این مقاله به بررسی تفسیر کلی تست ترسیم آدمک می پردازیم .

 

 

نقاشی معرف شخص نقاش است .

 

آدمک برای ترسیم کننده معرف چیست

برحسب نظر مک هوور و اغلب روانشناسان دیگر ، نقاشی معرف شخص نقاش است . هم چنین از دیدگاه اوبن ، نقاشی معرف شخصی است که بیش از هر کس دیگر ، مورد توجه نقاش است . بنابراین هنگامی که از کودک خواسته می شود که به ترسیم بپردازد معمولاً تصویری را که از خود دارد فرافکنی می کند ، اما گاهی نیز نقاشی وی معرف شخص دیگری است که مورد علاقه یا نفرت اوست ( مثلاً یکی از والدین ، پدر بزرگ یا مادر بزرگ یا معلم مدرسه و جز آن ) . حتی به هنگام فرافکنی در اشخاص دیگر ، بخشی از ادراک شکل شناختی و عاطفی ترسم کننده قابل مشاهده است . به طور کلی ، نقاشی یک شخص ، معرف بیان خویشتن در رابطه با محیط است ، آن چه بدین ترتیب بیان می گردد تصویر بدنی نامیده می شود . همان گونه که مک هوور بیان می کند اصل بنیادی که در زیر بنای نظریه تست ترسیم آدمک قرار دارد این است که شخصیت در خلاء تحول نمی یابد بلکه از راه حرکات ، احساسات و افکار یک فرد خاص متحول می شود و چون ارگانیزم با همه تنش های احشائی و عضلانی خود ، میدان مبارزات نیازها و فشارهای متعدد است می توان از آن در بررسی شخصیت استفاده کرد .
این تصویر بدنی یک تصویر مرکب است . وقتی از کسی خواسته می شود که به ترسیم یک شخص بپردازد ، نقاشی ناهشیارانه به همه تصاویر رجوع می کند که در ذهن وی وجود دارند . این تصاویر از ناهشیار جمعی و الگوهای فرهنگی که پاره ای از خصیصه ها را به سن و جنس نسبت می دهند و بین عناصر شکل شناختی و احساسات روابطی را ایجاد می کنند ناشی می شود (مثلاً هیکل درشت نشانه قدرت ، مشت گره کرده نشانه خشونت و ... ) .
علاوه بر این ادراک های درونی و پیرامونی نیز به ادراک های برونی تصویر انسانی افزوده می شوند و با پاره ای از اعضا بدن که جایگاه تثبیت های لیبیدویی زودرس هستند . همان گونه که بررسی های پزشکی روان – تنی نشان داده اند " یک زبان بدنی " وجود دارد . هیجان های شدید ( عشق یا کینه ، خشم یا ترس ) غالباً به صورت یک الگوی وضعی خاص ، تثبیت می گردند و همان طور که نقاشی کودکان معلول ، غالباً به باز پدیدآوری معلولیت خاص خود می پردازند ، نشان می دهد این الگو در نقاشی مشاهده می گردد . در بین همه دریافت های حسی ، با منشاء درونی یا بیرونی ، نقاش به گزینش می پردازد . وی دارای یک تصویر بدنی پنهان است که به هنگام ترسیم آدمک ، مانند آن چه در یک تصویر عکاسی مشاهده می شود ، آشکار می گردد ، به فعل در می آید و تثبیت می گردد .

 

 

 

 

 

 

 

در نقاشی مشت گره کرده نشانه خشونت است .

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- آدمک برای ترسیم کننده معرف چیست؟

برحسب نظر مک هوور و اغلب روانشناسان دیگر ، نقاشی معرف شخص نقاش است که در متن مقاله شرح داده شده است​.



2- آدمک برای ترسیم کننده معرف چیست؟

برحسب نظر مک هوور و اغلب روانشناسان دیگر ، نقاشی معرف شخص نقاش است که در متن مقاله شرح داده شده است​.



3- مشت گره کرده در نقاشی نشانه چیست؟

در نقاشی آدمک کودکان مشت گره کرده نشانه خشونت درون کودک و یا خشم منفعل او است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : تفسیر کلی تست ترسیم آدمک

انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

روش ایفای نقش در کارگاه آموزشی


روش ایفای نقش در کارگاه آموزشی مهم ترین روش آموزش مهارت های زندگی است . با استفاده از شیوه ایفای نقش در کارگاه آموزشی ، شرکت کنندگان می توانند رفتاری را مشاهده کرده و آن را در محیطی امن ، به دور از پیامدهای منفی احتمالی و در نتیجه بدون ترس تمرین کنند ، تا جایی که بتوانند پس از تسلط بر آن ، این مهارت را در زندگی واقعی به کار برند . نحوه ایفای نقش در کارگاه آموزشی اساساً در مورد روابط بین فردی به کار می رود .

در این مقاله به بررسی روش ایفای نقش در کارگاه آموزشی می پردازیم .

 

استفاده از ایفای نقش در گروه های کوچک ، میزان شرکت فعالانه شرکت کنندگان را افزایش می دهد .

 

مزایای ایفای نقش در کارگاه آموزشی

از مزایای ایفای نقش در کارگاه آموزشی می توان به موارد زیر اشاره کرد .

  • تمرین و تقویت مهارت های زندگی جدید بدون ترس از شکست یا انتقاد

  • یافتن راه حل هایی برای موقعیت های پر تعارض در محیطی امن

  • نشان دادن پاسخ های متعدد به موقعیت های خاص

  • تجربه نقش های متفاوت در محیطی امن

  • تجربه احساساتی که ممکن است با تصمیم خاصی همراه باشد

  • درک و در نظر گرفتن حقوق ، ارزش ها و احساسات دیگران

 

 

 

 

 

برای این که ایفای نقش در کارگاه آموزشی موثر باشد به موارد زیر توجه کنید

برای این که ایفای نقش در کارگاه آموزشی موثر باشد باید به موارد زیر توجه کنید :

  • به شرکت کنندگان اجازه دهید در هر زمانی که می خواهند ، بدون ارائه توضیح کار را قطع کرده و از ادامه ایفای نقش خودداری کنند .

  • همشه مراقب احساسات شرکت کنندگان باشید و هرگاه احساس کردید مضطرب یا آشفته شده اند ، فرایند را قطع کنید .

  • در صورت لزوم می توانید ایفای نقش را قطع کرده و پس از جلب توجه اعضای گروه به موردی خاص یا تمرکز مجدد بر موضوع ، ایفای نقش را از جایی که متوقف شده ، ادامه دهید .

  • از سناریوهای کوتاه استفاده کنید تا شرکت کنندگان بتوانند بر نتایج حاصله از آن تمرکز کنند و نه از خود ایفای نقش .

  • از شرکت کنندگان بخواهید سناریوی خود را در زندگی واقعی شان را نشان دهند ، خلق کنند و ایفا کنند .

  • استفاده از ایفای نقش در گروه های کوچک ، میزان شرکت فعالانه شرکت کنندگان را افزایش می دهد .

  • مطمئن شوید که اضطراب یا احساسات منفی همه ی شرکت کنندگان پس از پایان ایفای نقش تسکین یافته باشد .

 

 

در هنگام استفاده از روش ایفای نقش در کارگاه آموزشی از موارد زیر اجتناب کنید

در هنگام استفاده از روش ایفای نقش در روش های کارگاه آموزشی باید از موارد زیر اجتناب کنید :

  • قضاوت کردن در مورد ایفای نقش ( بجای آن سعی کنید نشان دهید که طور دیگری هم می شود عمل کرد ) .

  • تذکر دادن در مورد اعمال یا جلوگیری از آن ها ( منتظر شوید تا ایفای نقش تمام شود و سپس بحث کنید ) .

  • تعیین کردن نقش هایی که کاملا مشابه زندگی واقعی فرد یا وضعیت خانوادگی اوست .

  • سناریوهایی که افراد زیادی در آن شرکت دارند یا خیلی پیچیده هستند .

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- مزایای ایفای نقش در کارگاه آموزشی چیست؟

از مزایای ایفای نقش در کارگاه آموزشی می توان به نشان دادن پاسخ های متعد اشاره کرد که در متن مقاله مطرح شده است.



2- برای این که ایفای نقش در کارگاه آموزشی موثر باشد چه باید کرد؟

برای این که ایفای نقش در کارگاه آموزشی موثر باشد باید به مواردی توجه کرد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



3- در هنگام استفاده از روش ایفای نقش از چه مواردی باید اجتناب کرد؟

در هنگام استفاده از روش ایفای نقش در روش های کارگاه آموزشی باید از مواردی اجتناب کرد که در متن مقاله شرح داده شده است.

منبع : روش ایفای نقش در کارگاه آموزشی

انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

موانع ارتباط موثر


معمولاً صحبت های زیادی در باره چیزهایی که باعث برقراری ارتباط موثر می شوند ذکر می شود مانند این که مهارت برقراری ارتباط موثر یکی از مهم ترین پیش بینی کننده های سلامت روابط بین فردی است . اما در مورد موانع ارتباط موثر کمتر صحبت شده است . مانع های برقراری ارتباط موثر مسئله ای است که آگاهی و دانش در مورد آن به درک و برقراری بهتر یک ارتباط موثر و اثربخش به افراد کمک می کند . از بازدارنده های برقراری ارتباط موثر می توان به استرس ، نداشتن تمرکز ، و استفاده از زبان بدن ناهماهنگ اشاره کرد .
در این مقاله به بررسی موانع ارتباط موثر می پردازیم .

 

 

مهارت برقراری ارتباط موثر یکی از مهم ترین پیش بینی کننده های سلامت روابط بین فردی است .

 

موانع ارتباط موثر

برخی انواع پیام ها مانع از برقراری ارتباط موثر می شوند این نوع پیام ها در زیر ذکر شده اند .

  • دستور دادن ، هدایت کردن ، ابلاغ کردن

  • اخطار ، تهدید ، هشدار دادن

  • موعظه ، نصیحت

  • توصیه ، پیشنهاد با راه حل ارائه دادن

  • وادار سازی از طریق استدلال ، سخنرانی یا بحث کردن

  • قضاوت کردن ، انتقاد کردن ، مخالفت کردن و مقصر شمردن دیگری

  • تحسین ، تایید ، موافقت ، ارزشیابی مثبت

  • اسم روی هم گذاشتن ، مسخره کردن و تحقیر کردن

  • تفسیر ، تحلیل و تشخیص پزشکی و روانشناسی روی هم دیگر گذاشتن

  • اطمینان بخشی ، هم حسی و حمایت

  • وارسی ، باز جویی و باز پرسی

  • پرت کردن حواس ، عوض کردن صحبت و گول زدن

 

 

 

 

 

 

پرسش های باز

با استفاده از پرسش های باز فرد مقابل را تشو یق کنید که با شما صحبت کند و احساساتش را ابراز کند .
تعریف پرسش های باز : پرسش های باز را نمی توان با " بله " یا " خیر " پاسخ داد . این پرسش ها به صورتی جمله بندی می شوند که طرف مقابل تشویق به صحبت کردن شود .
مثال پرسش باز:

  • درباره حرف های من چه فکر می کنی ؟

  • برایم کامل بگوکه امروز چه خبر بود .

  • نظرات در باره خانه جدید چیست ؟

 

خلاصه سازی

تعریف خلاصه سازی : خلاصه سازی یعنی این که در یک جمله همه واقعیت هایی را که دریافت کرده اید خلاصه می کنید .
مثال خلاصه سازی :

  • " پس گفتی که اول درست را می خوانی و بعد اتاق را مرتب می کنی . "

  • " داری به من می گویی که نهایت سعی ات را کردی ولی قضیه از کنترل تو خارج بود . "

پرسش ها و عبارات خنثی

تعریف پرسش ها و عبارات خنثی : پرسش ها و عبارات خنثی به دلیل خنثی بودن ، فرد مقابل را تشو یق می کند ، برخی قسمت های موضوع را مفصل تر تو ضیح دهد .

مثال پرسش ها و عبارات خنثی:

  • " به چه دلیل اصرار داری دعوت نوید را قبول کنم ، در حالی که برای بقیه چنین اصراری نمی کردی ؟ "

  • " برایم بیشتر توضیح بده که چرا می خواهی این درس را حذف کنی "

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ موانع ارتباط موثر چیست؟

✔️ برخی انواع پیام ها مانع از برقراری ارتباط موثر می شوند که این نوع پیام ها در متن مقاله توضیح کامل داده شده است.



2- ✔️ پرسش های باز چیست؟

✔️ با استفاده از پرسش های باز فرد مقابل را تشو یق کنید که با شما صحبت کند و ارتباط بگیرد که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- ✔️ خلاصه سازی چیست؟

✔️​ خلاصه سازی یعنی این که در یک جمله همه واقعیت هایی را که دریافت کرده اید خلاصه می کنید که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : موانع ارتباط موثر

انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

پول تو جیبی دادن به کودکان


پول تو جیبی دادن یکی از دغدغه های والدین است که اغلب در مورد سن شروع و میزان و نحوه پول توجیبی دادن به کودکان سوال دارند و این کار به قدری لازم است که حتما باید والدین درباره ان آگاهی داشته و به درستی انجامش بدهند . پول تو جیبی دادن درست به کودک مدیریت را یادش می دهد و او از کودکی می داند که باید برای پول هایش برنامه ریزی داشته باشد و پول توجیبی که به صورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه به کودک داده می شود زمینه مناسبی را برای رشد توانایی های وی در زمینه مشارکت اجتماعی و اقتصادی در آینده فراهم می کند . پول توجیبی دادن درست به کودک باعث به وجود امدن اعتماد به نفس و استقلال در وی می شود و کاربردهای زیادی دارد . در ادامه این مقاله به بیان نحوه و کاربرد پول توجیبی دادن به کودکان می پردازیم .



نحوه پول تو جیبی دادن به کودکان

یکی از مسائلی که زمینه استقلال و مسئولیت پذیری بیشتر کودکان را می کند ، پول توجیبی است که بهتر است از سن 3 تا 4 سالگی و به صورت روزانه به آنان داده شود . حتی شروع آن می تواند مصادف با تولد سه سالگی کودک باشد . میزان پول توجیبی با توجه به شرایط مالی خانواده و به اندازه خرید یک خوراکی معمول تعیین می شود . همزمان با پول توجیبی ، می توان قلک یا کیف کوچکی هم برای کودک تهیه کرد . هماهنگی والدین در زمان و میزان دادن پول توجیبی بسیار اهمیت دارد یعنی از ابتدا پول توجیبی به صورت روزانه و با مقدار مشخص و بطور منظم توسط هر دوی آنها بایستی داده شود .
با افزایش سن کودک ، پول توجیبی او نیز باید برای فاصله زمانی طولانی تری به وی داده شود . مثلا بهتر است از کلاس چهارم دبستان بهتر است پول توجیبی هفتگی شود چون قاعدتا کودک در این سن هم بیشتر می تواند صبر کند و هم توانایی بیشتری برای برنامه ریزی طی یک فاصله زمانی بیشتر دارد . از دوره دبیرستان هم بهتر است پول توجیبی به صورت ماهیانه داده شود و به این ترتیب به او این فرصت داده شود تا برای یک ماه برنامه ریزی کند . البته ممکن است او اوایل برای برنامه ریزی کردن مهارت زیادی نداشته باشد و گاهی پول کم بیاورد که در چنین مواقعی البته فقط در اوایل و یا در شرایط بخصوص می توان به او قرض داد اما با توافق دقیق ؛ مثلا اینکه ماه بعد قرض خود را برگرداند یا اینکه از پول توجیبی هر هفته یا هر ماهش مقدار مشخصی به عنوان قرض کم می شود؛ به این ترتیب قرض گرفتن و قرض دادن را هم می آموزد والدین هم می توانند در صورت نیاز از کودک قرض بگیرند اما زمان برگرداندن آن را نیز باید به طور دقیق و با موافقت او تعیین کنند .

 

 

 

 

 

کاربرد پول تو جیبی دادن به کودکان

کودکان از طریق گرفتن پول توجیبی ، مسائل مهمی را می آموزند ؛

با سکه ها و اسکناس های مختلف آشنا می شوند ، قیمت اجناس را یاد می گیرند و به مرور طرز خرید کردن (دادن و گرفتن بقیه پول)، حساب کردن ، پس انداز کردن ، صبر کردن و حتی برنامه ریزی را می آموزند مثلا وقتی کودک چیزی را می خواهد که قیمت آن بیشتر از پول توجیبی اوست ( مثلا اگر پول توجیبی او ۵۰۰ تومان است و خوراکی که میخواهد ۷۰۰ تومان است ، به او می گوییم که باشد " من امروز ۲۰۰ تومان از پول توجیبی فردایت را به تو می دهم و فردا به تو ۳۰۰ تومان میدهم " به این ترتیب کودک حساب کردن را می آموزد.
از پول توجیبی به عنوان ابزار تشویقی هم می توان استفاده کرد .مثلا اگر کودکی شب ادراری دارد و حالا این مساله کمتر شده یا اگر قبلا اتاقش را مرتب نمی کرد و حالا چند روزی است که این کار را انجام می دهد ، می توان پول توجیبی اش را افزایش داد . همینطور زمانی که کودک کار خوبی انجام می دهد مثلا دست دوستی را که به زمین خورده می گیرد و او را بلند می کند هم می توان پول توجیبی آن روز او را به عنوان تشویق رفتار خوبی که داشته افزایش داد . البته این شکل تشویق (تشویق عینی) زمانی که کودک هنوز کوچک است ، مناسب است و معمولا تا قبل از شش سالگی اعمال می شود . اما پس از آن بهتر است تشویق ها بیشتر به صورت کلامی باشند تا به شکل عینی . قابل ذکر است که گرچه می توان از پول توجیبی به عنوان ابزار تشویقی استفاده کرد ، اما والدین هرگز نباید از آن به عنوان ابزار تنبیهی استفاده کنند ؛ چراکه دریافت پول توجیبی حق مسلم کودک است و قطع آن با بهم ریختن برنامه های کودک ممکن است احساس خشم یا لجاجترا در او برانگیزد .

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- نحوه پول تو جیبی دادن به کودکان 3 تا 4 ساله چیست؟

یکی از مسائلی که زمینه استقلال و مسئولیت پذیری بیشتر کودکان را فراهم می کند پول توجیبی است که در متن مقاله مطرح شده است.



2- کاربرد پول تو جیبی دادن به کودکان 3 تا 4 ساله چیست؟

از جمله کاربرد پول تو جیبی دادن به کودکان 3 تا 4 ساله استفاده از پول توجیبی به عنوان ابزار تشویقی است که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- نحوه پول تو جیبی دادن برای تشویق چیست؟

از پول توجیبی دادن به کودکان به عنوان ابزار تشویقی هم می توان استفاده کرد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : پول تو جیبی دادن به کودکان

انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی


برای افرادی که در یک فرهنگ متفاوت زندگی می کنند ، احساس گاه به گاه ناراحتی ، تنهایی و دلتنگی برای فرهنگ مادری ، دوستان و خانواده طبیعی است . اما برخی اوقات استرس حاصل از سازگاری می تواند به مرحله ای برسد که نیازمند توجه خاص باشد . در کل بعضی از افراد نمی توانند با فرهنگ جدید سازگار شوند و آن را قبول ندارند . برخی هم خود را با فرهنگ جدید سازگار و هویت قبلی خود را فراموش می کنند . برخی هم قسمتی از فرهنگ جدید و قسمتی از فرهنگ قبلی خود را می پذیرند . چهار مرحله سازگاری در فرهنگ جدید عبارتند از ماه عسل ، بحران ، تنظیم و هماهنگی فرهنگی .
در این مقاله به دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی و نشانه های تنش ناشی از سازگاری می پردازیم .

 

هرچه تفاوت بین دو فرهنگ جدید و قدیم بیشتر باشد ، فرآیند سازگاری سخت تر است .

 

دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی

عوامل زیادی می تواند فرآیند سازگاری با یک فرهنگ جدید را به چالش بکشد در واقع برخی از علل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی عبارتند از :

  • تغییر : هر تغییری چه مثبت و چه منفی می توانند تنش زا باشد . زیرا سازگاری با ناشناخته ها فرایندی انرژی بر و زمان بر است . قطعاً آمدن به یک فرهنگ جدید شامل تغییرات زیادی است .

  • فقدان : ورود به یک فرهنگ جدید می تواند به معنی از دست دادن و سوگ باشد . از دست دادن یا فقدان ارتباط با خانواده و دوستان ، از دست دادن موقعیتی که فرد در فرهنگ خودش داشته و از دست دادن مکان های آشنا و مورد علاقه ، غذا ها ، آب و هوا و... است .

  • تفاوت در ارزشها : تفاوت ها در ارزش های فرهنگ مقصد و فرهنگ مادری فرد می تواند چالش برانگیز باشد . این ارزش ها می تواند شامل ارزش های اخلاقی ، اجتماعی ، سیاسی ، آموزشی و شغلی باشد . به طور کلی هرچه تفاوت بین دو فرهنگ جدید و قدیم بیشتر باشد فرآیند سازگاری سخت تر است .

  • انتظارات : تجربیات یک فرد در مقصد ممکن است در اثر انتظاراتی که از پیش داشته تحت تاثیر قرار بگیرد . وقتی انتظارات بالا برآورده نشوند ، مشکلات افزایش می یابد .

  • مهارت های اجتماعی : مهارت های اجتماعی لازم برای موفق شدن ، از نظر شخصی و تحصیلات دانشگاهی ، از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت است . بسیاری از دانشجویان غیر بومی مهارت های اجتماعی بسیار موثری در فرهنگ و زبان مادری خود داشته اند . اما ممکن است برای یادگیری انواع دیگر مهارت ها در مقصد به مشکل برخورند .

  • قدرت پذیرش کشور و یا شهر میزبان : چگونگی رفتار افراد بومی با دانشجویان غیر بومی بر فرآیند سازگاری اثر می گذارد . اگر فرد با کسانی روبه رو شود که برخورد تبعیض آمیز دارند و از همه توقع دارند که با روش زندگی مقصد خود را سازگار کنند ، سازگاری می تواند مشکل تر شود .

 

 

 

 

 

 

نشانه های تنش ناشی از سازگاری

از مهم ترین نشانه های تنش ناشی از سازگاری می توان به موارد زیر اشاره کرد .

  • بیشتر وقت ها احساس افسردگی دارند

  • اغلب مواقع احساس تنهایی

  • اغلب مواقع احساس اضطراب و ناراحتی

  • اغلب بدون دلیل خاصی بیش از حد گریه می کند

  • تغییر محسوس در خواب

  • تغییر محسوس در اشتها

  • در بیشتر مواقع احساس زود رنجی

  • مشکلات و ناراحتی های جسمی که پزشکان برای آن علتی متوجه نمی شوند

  • مبتلا شدن به بیماری های زیاد و کوچک مانند سرماخوردگی ، سردرد ، معده درد

  • مشکل در تمرکز

  • مشکلات درسی که قبلاً نداشته اید

  • احساس از دست دادن کنترل در جنبه های مختلفی از زندگی

  • در اغلب اوقات احساس تنش و فشار

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی چیست؟

✔️ بعضی از افراد نمی توانند با فرهنگ جدید سازگار شوند و آن را قبول ندارند که در متن مقاله توضیح کامل داده شده است.



2- ✔️ نشانه های تنش ناشی از سازگاری چیست؟

✔️ از مهم ترین نشانه های تنش ناشی از سازگاری می توان به مواردی مثل احساس افسردگی اشاره کرد که در متن مقاله مطرح شده است.



3- ✔️ تفاوت در ارزش ها چه تاثیری بر دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی دارد؟

✔️​ تفاوت ها در ارزش های فرهنگ مقصد و فرهنگ مادری فرد می تواند چالش برانگیز باشد که در متن مقاله مطرح شده است.

منبع : دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی

انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

راه های جلوگیری از سوء تفاهم در ازدواج


اینکه در دربرخی موارد بین شما و همسرتان سوءتفاهم به وجود بیاید طبیعی است زیرا شما دو فرد مختلف هستید ولی گاهی اوقات این سوءتفاهمات زیاد می شود یا اینکه اختلاف خیلی شدیدی را به وجود می آورد و اگر ادامه پیدا کند ممکن است باعث طلاق عاطفی و خیانت شود . شما برای اینکه رابطه مستحکمی داشته باشید نیازمند این هستید که از وقوع این سوءتفاهم ها و اختلافات جلوگیری کنید و برای این کار شما باید شناخت درستی از همسرتان داشته باشید و راه پیشگیری از سوءتفاهم در زندگی زناشویی را بلد باشید تا دچار مشکل و اختلاف نشوید . در ادامه مقاله به بیان راه جلوگیری از سوءتفاهم در ازدواج می پردازیم .



به همسرتان گوش بدهید

گوش دادن به حرف های همسرتان می تواند کمک کند که متوجه نیاز ها و خواسته هایش بشوید حتی اگر او با نظر و دیدگاه شما مخالف باشد گوش دادن مهم ترین قدم ابتدایی برای جلوگیری از ایجاد سوء تفاهم در ازدواج است .

 

 

 

 

 

به زبان بدن همسرتان دقت کنید

به این مثال توجه کنید : اگر از همسرتان بپرسید که آیا می خواهد با شما به دیدن فیلم بیاید و او صدایی مثل ( اوهوم ) از خودش در آورد با ابرو هایش را بالا انداخت و گفت (آره) به احتمال زیاد تمایل زیادی برای دیدن فیلم ندارد حتی اگر بگوید که می خواهد ببیند .

 

سوال بپرسید

در جهت تفسیر و نقل بیان همسرتان که چه می گوید ، شما باید سوال بپرسید که آیا چیزی باقی مانده است که شما نفهمیدید یا بخواهید درباره اش اطلاعات بیشتری داشته باشید یا خیر؟

احساساتتان را بشناسید

گاهی وقت ها شناخت احساسات کار بسیار سختی می تواند باشد . شاید بدتان نیاید که بعضی احساساتتان را از خود دور و انکار کنید این مسئله خصوصا با احساسات منفی مثل ترس ، شرم و خجالت همراه است اما برای جلوگیری از ایجاد سوء تفاهم با همسرتان شما باید احساساتتان را شناسایی کنید از سختی کار نترسید چون اهمیتی ندارد که چه قدر این کار سخت باشد برای شناختن احساسات و عواطف باید روی تفکرات و عقایدتان تمرکز کنید اگر فکر می کنید که چقدر از همسرتان تنفر دارید ، احتمالا باید بسیار عصبانی باشید . اگر فکر می کنید که همسرتان چقدر فوق العاده است باید بسیار شاد باشید . اگر فکر می کنید که چقدر خوشبخت و قدردان هستید که همسرتان در زندگی شما هست شما باید احساس عشق و قدردانی را تجربه کنید .
برای شناختن عواطف تان لیستی از احساساتی که دارید را تهیه کنید و آن ها را روی یک برگه کاغذ بنویسید و تک تک به سراغ هر حس بروید مثلا لیستی از احساساتی مثل عصبانیت ناراحتی شادی و بنویسید در طول لیست حرکت کنید و از خودتان بپرسید : آیا واقعا همچین حسی دارم؟ اگر نه از آن حس عبور کنید و آن را از لیست خط بزنید. اگر در حال تجربه کردن یک احساس خاص هستید دورش خط بکشید . شما احتمالا در یک زمان مشخص یک احساس به خصوص را تجربه خواهید کرد ، درست وقتی که عواطفتان را شناسایی کردید به خودتان اقرار کنید مثلا بگویید ( من ناراحتم) ( من عصبیم) .

 

احساستان را به همسرتان بگویید

زمانی که احساساتتان را تشخیص دادید و شناسایی کردید آماده اید تا آن را با همسرتان به اشتراک بگذارید . همسرتان عاشق شماست و برای شما اهمیت قائل است و به همین علت شما باید احساساتتان را با او به اشتراک بگذارید تا یک رابطه مستحکم و با صداقت را بسازید وقتی که احساستان را به او می گویید رو راست و شفاف باشید ، به همسرتان در باره ی احساستان دروغ نگویید . از جملات اتهامی مثل تو باعث شدی من اینجوری بشم) استفاده نکنید در عوض سعی کنید احساستان را خودتان به دوش بگیرید و مسئولیتش را به عهده بگیرید با گفتن جملاتی مثل : من احساس می کنم ....
ابتدا احساستان را بیان کنید و سپس دلیل اینکه آن حس را دارید را بیان کنید . اگر احساس عصبانیت دارید بگویید : " من خیلی عصبانی هستم به خاطر تمام اتفاقاتی که امروز صبح افتاد " .

 

اگر لازم است عذرخواهی کنید

عذرخواهی کردن از طرف مقابل برای بعضی ها خیلی سخت است زیرا فکر می کنند با این کار غرورشان از بین می رود ولی گاهی اوقات برای جلوگیری از سوءتفاهم در زندگی زناشویی و اختلاف لازم است عذرخواهی کنید . اگر متوجه شدید که همسرتان را گیج کرده اید یا حرفی زده اید که واقعا چیزی که او برداشت کرده است نبوده از او عذر خواهی کنید مثلا : اگر چیزی گفته اید که باعث شده همسرتان بپرسد: " منظورت از حرفی که زدی چی بود؟ " شما باید پاسخ بدهید " متاسفم اجازه بده بیشتر توضیح بدم " .
این گفت و گو باعث می شود که سوء تفاهمی که شما باعث به وجود آمدنش بوده اید را حل کنید و از به وجود آمدن سوء تفاهمی که در آینده بر پایه این سوء تفاهم اولیه بنا شده اند نیز جلوگیری کند . وقتی گفت و گویتان تمام شد به هر مبحثی که پرداخته شد واکنش نشان بدهید . شاید به این نتیجه برسید که به همسرتان یک عذر خواهی بدهکارید . اگر نیاز است بگویید : " ازت ممنونم که با من حرف زدی امروز ، الان متوجهم که تو درست می گفتی و من واقعا ازت معذرت می خوام" .
مثلا اگر همسرتان از اینکه شما ادعا کرده اید که راس ساعت ۱۰ خانه خواهید بود ولی ساعت ۲ به خانه آمده اید ناراحت است و شما متوجه شده اید که زبان مبهم شما باعث به وجود آمدن چنین سوء تفاهمی شده است بگویید : " من خیلی متاسفم . من حرفم رو خیلی مبهم زدم و منظورمو بد رسوندم دفعه بعد بیشتر حواسم رو جمع می کنم " .
رعایت این موارد باعث می شود که رابطه شما و همسرتان صریح و راحت باشد و مسائل پنهانی یا برداشت های درونی شما باعث به وجود آمدن سوءتفاهم نشود .

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ راه جلوگیری از سوءتفاهم با همسر چیست؟

✔️ اینکه در در برخی موارد بین شما و همسرتان سوءتفاهم به وجود بیاید طبیعی است که در متن مقاله راه جلوگیری از آن مطرح شده است.



2- ✔️ زبان بدن چه تاثیری در سوتفاهم با همسر دارد؟

✔️ به زبان بدن همسرتان دقت کنید زیرا در جلوگیری از سوءتفاهم بین شما و همسرتان تاثیر گذار است که در متن مقله شرح داده شده است.



3- ✔️ شناخت احساسات خود چه تاثیری در سو تفاهم با همسر دارد؟

✔️ گاهی وقت ها شناخت احساسات کار بسیار سختی می تواند باشد که در متن مقاله تاثیر آن کامل توضیح داده شده است.

منبع : راه های جلوگیری از سوء تفاهم در ازدواج

انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

هفت رفتار مخرب با کودکان بیش فعال


حتما اسم بیش فعالی به گوش شما هم خورده است و قطعا با شنیدن اسم بیش فعالی کودکی را تصور می کنید که از دیوار راست بالا می رود ولی نکته در همین جاست که در بیشتر موارد بیش فعالی با شیطنت اشتباه گرفته می شود و این مشکل مشکلات زیادی را برای کودک وخانواده اش به وجود می آورد . خانواده ای اگر یک کودک بیش فعال دارد باید دقیقا بداند که به چه رفتاری بیش فعالی گفته می شود و بداند چگونه باید با این کودک رفتار کند و اصول رفتار با کودکان بیش فعال را بداند . در ادامه این مقاله هفت رفتار مخرب با کودکان بیش فعال را بیان می کنیم .



تنبیه بدنی

تنبیه بدنی آثار زیان باری برای کودک دارد و برخی از تنبیه ها علاوه بر اینکه آثار جسمی بر جای می گذارند و دائمی هستند عوارض روانی آنها نیز تا آخر عمر پا بر جا می ماند . اگر زندگی کودک پر از تنبیه شد دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و برایش اهمیت ندارد شما چه می خواهید و چه فکر می کنید و در نتیجه دست به هر کاری خواهد زد .

 

 

 

 

 

تنبیه کلامی

گفتن جملاتی مانند : تو هیچی نمیشی ، کلت پوکه ، تو مایه شرمندگی و سرافکندگی مایی و ... جز تخریب اعتماد به نفس در کودکان هیچ منفعتی ندارد .

 

تهدید

گفتن برخی تهدید ها به کودکان مانند " دیگه مامانت نمی شم " ، " تو رو می زام می رم " ، " می گم لولو بخورتت " و ... نه تنها نفعی ندارد بلکه اضطراب جدایی را در کودکان به شدت افزایش می دهد پی با تهدید کردن آینده تیروه و تاریک را برای کودکان مجسم نکنید و به جای اینکه بگویید : " اگه اینجوری پیش بری بی سواد می مونی یا از مدرسه اخراج می شی " بگویید : " آنقدر باهوش هستی که اگرتلاش کنی شکست نمی خوری و حتما موفق می شوی " . سعی کنید آینده را برایش مثبت رقم بزنید تا بفهمند تصمیم گیری درست نتایج خوبی به دنبال دارد .

 

تحقیر

یکی دیگر از هفت رفتار مخرب با کودکان بیش فعال تحقیر این کودکان است . خوار و کوچک کردن و خجالت دادن کودک جلوی جمع به خاطر نمره ها یا رفتارهای آنان توسط والدین زیاد دیده می شود در صورتی که این کار اشتباه است و باید حتما این کار را کنار بگذارید .

 

تشبیه و مقایسه کردن کودکان با دیگران

کودکان را با یکدیگر مقایسه نکنید ، هر کدام از آنها توانایی ها و ضعف های خود را دارند و این مقایسه باعث دشمنی شان نسبت به یکدیگر می شود . اگر بخواهید کودک را با این روش ها مجبور به درش خواندن کنید امکان دارد از درس خواندن بیزار شود .

 

تصحیح

دائما امر و نهی کردن به کودکان و زیر ذره بین گذاشتن کوچک ترین کارهای آنان اعتماد به نفسشان را ضعیف می کند . به جای آنکه دائما بگویید دست نزن ، حرف نزن ، این کارو بکن و اون کارو نکن فعالیت های مورد علاقه شان را به آنها واگذار کنید مثلا اگر یک کودک دوست دارد میز را بچیند این کار را به او واگذار کرده و تشویقش کنید . به دنبال کودک همه چیز تمام هم نباشید .

 

تمسخر

یکی از رفتارهای اشتباه با کودکان بیش فعال مسخره کردن آنان است ، از به کار بردن عبارات و جملات منفی ف گوشه و کنایه ، ریشخند و دست انداختن این کودکان جدا پرهیز کنید چون باعث خجالت و لجبازی در آنها می شود و انگیزه شان را برای همکاری با شما به طور کامل از بین می برد .

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ رفتار های مخرب با کودکان بیش فعال چیست؟

✔️ اگر خانواده ای یک کودک بیش فعال دارد باید دقیقا بداند که با چه رفتاری با بیش فعالی باید برخورد کرد که در متن مقاله شرح داده شده است.



2- ✔️ تاثیر تنبیه بدنی برای کودک بیش فعال چیست؟

✔️ تنبیه بدنی آثار زیان باری برای کودک دارد و برخی از تنبیه ها هم عوارض جسمی و هم روانی دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- ✔️ تنبیه کلامی برای کودک بیش فعال چه تاثیری دارد؟

✔️ گفتن جملات مخرب و دیگر موارد تنبیه کلامی به کودک بیش فعال منفعتی نداشته که در متن مقاله توضیح داده شده است.

منبع : هفت رفتار مخرب با کودکان بیش فعال

انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم


برای بسیاری از والدین این دغدغه بزرگی است که بتوانند طوری با فرزندشان رفتار کنند که او به حرفشان گوش کند و اغلب از این موضوع شکایت دارند که دخترم یا پسرم اصلا به حرفم گوش نمی کند و به دنبال راهی هستند تا بفهمند چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشند ؟ این موضوع به سن و شرایط رشدی کودک ارتباط دارد ولی بیشتر از آن این شما هستید که باید بدانید چگونه صحبت کنید تا فرزندتان گوش بدهد و در واقع کلید حل این مشکل دست شماست نه کودک . در ادامه مقاله به شما راهکارهایی ارائه می دهیم تا بدانید چگونه صحبت کنید تا فرزندتان گوش بدهد و جواب این را سوال را می دهیم که چگونه فرزند حرف گوش کن داشته باشیم ؟



با احترام صحبت کنید

وقتی با فرزندتان مشکلی دارید باید با او صحبت کنید و وقتی دارید احساساتتان را با او در میان می گذارید با احترام بگویید . حرف های محترمانه کودکان را دلگرم می کند و یاد می گیرند وقتی با رفتار دیگران موافق نیستند چگونه با آنها صحبت کنند . یکی از راه های حرف زدن درباره مشکلات حرف زدن به صورت خبری است؛ چند نوع حرف زدن داریم :

  1. حرف زدن با پیام خطابی : در این نوع حرف زدن مادر یا پدر به کودک سرکوف می زند . " تو باید بهتر باشی ، بس کن ! ، ولش کن ! " وقتی کودکان چند بار در معرض این پیام قرار می گیرند دلسرد می شوند و ممکن است احساس بی ارزش بودن کنند و دیگر به حرف کسی گوش ندهند و هم چنین عزت نفس آنان کم می شود .

  2. حرف زدن با پیام خبری : این پیام احترام را نشان می دهد . پیام خبری به جای تکیه کردن بر کودک به گوینده یعنی شما توجه دارد ، برچسب نمی زند و سرزنش نمی کند . با استفاده از پیام خبری فقط احساس خود را شرح دهید . پیام خبری سه بخش دارد : 1. چیزی که اتفاق افتاده را شرح بدهید 2. بگویید چه احساسی دارید 3 . توضیح بدهید چرا این احساس را دارید . مثلا : وقتی تلفن نمی کنی ، من ناراحت می شوم ، چون نمی دانم کجا هستی " .

 

 

 

 

 

دنبال مشکل واقعی بگردید

ممکن است بیان احساسات در قالب خبری کمی دشوار به نظر بیاید اما نگاه کردن از این زاویه که " رفتار کودکان نیست که آزار دهنده است بلکه نتیجه کار آنها ناخوشایند است " می تواند موضوع را روشنتر کند . مثلا کودکی که مسواک نمی زند و پدر و مادرش نگران خرابی دندان ها ، بوی بد دهان و هزینه های زیاد دندانپزشکی هستند ؛ درست است که مسواک زدن مهم است ولی چیزی که والدین را نگران می کند نتایج مسواک نزدن کودک است ؛ در این حالت والدین نباید بگویند " باید دندان هایت را مسواک بزنی وگرنه من می دانم و تو ... " بلکه باید بگویند " مسواک نزدن تو ما را نگران می کند که چه بلای سر دندان هایت خواهد آمد و پر کردن دندان های خراب هم چندان کار ساده ای نیست " .

 

حق انتخاب بدهید

با گفتن جملات محدود در زمانی که کودک کار نادرستی می کند می توانید هم حق انتخاب بدهید هم او حرفتان را گوش کند مثلا وقتی کودک وسط پذیرایی دارد پر سر و صدا بازی می کند و این شما را ناراحت می کند می توانید به او بگویید " در این اتاق باید آرام بازی کنی یا اینکه وسایلت را بردارو در اتاق خودت بازی کن " . در این حالت هم حق انتخاب می دهید که خودش انتخاب کند کجا بازی کند و هم نشان می دهید که از او انتظار همکاری دارید .

هنگامی که عصبانی هستید مواظب خودتان باشید

بسیار مهم است که خشم و عصبانیت را از پیام خبری دور کنید زیرا عصبانیت باعث ایجاد احساس سرزنش شدن در کودک می شود . منظور ما این نیست که نباید از دست کودک عصبانی شوید بلکه ابراز دائمی عصبانیت مشکل ساز است . قبل از اینکه خشمتان شدید شود با کودک حرف بزنید و اگر خیلی شدید عصبانی هستید برای چند دقیقه از فرزنتان دور شوید ، خودتان را آرام کنید و سپس نزد او برگردید .

 

گاهی تقاضاهای ساده مطرح کنید

در همه موارد می توان پیام خبری داد ولی اگر فقط در مواردی که کودک کار خلافی می کند پیام خبری بدهید ممکن است اثر خود را از دست بدهد و کودک دیگر به این پیام ها اعتنایی نکند و به حرف شما گوش نکند در برخی مواقع درخواست های ساده از کودک داشتن بهترین راه جلب همکاری است : " می شود عذای گربه را بدهی ، خواهش می کنم وارد خانه که می شود در را ببند و... " .

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم؟

✔️ برای برخی از والدین درگیری ذهنی در مورد این که بتوانند طوری با فرزندشان رفتار کنند که او به حرفشان گوش کند وجود دارد، در متن مقاله توضیح این موضوع ارائه شده است.



2- ✔️ صحبت با احترام چه تاثیری بر گوش دادن به حرف دارد؟

✔️ حرف های محترمانه کودکان را دلگرم می کند و مسائلی را یاد می گیرند که در متن مقاله به طور کامل شرح داده شده است.



3- ✔️ نحوه صحبت با کودک هنگام عصبانیت چه تاثیری بر حرف گوش کردن وی دارد؟

✔️ بسیار مهم است که برای حرف گوش دادن کودک خشم و عصبانیت را از پیام خبری دور کنید که در متن مقاله توضیح داده شده است.

منبع : چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم

انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما